Report from the Winter Summit in Paris

Rapport fra Winter Summit i Paris

As written on ProptechInnovation.com

Bærekraft var et hyppig tema på Plug and Plays Winter Summit i Paris. Anders Brekke fra BOB og Proptech Innovation var til stede og gir deg her en oppdatering på de siste proptech-trendene fra Europa.

Plug and Plays innovasjonsplattform for eiendomsbransjen er et økosystem som kobler fremadstormende selskaper med de beste startups i bransjen.

Konkrete utfordringer

Å bygge en innovasjonsstrategi hos et stort etablert selskap er en enorm utfordring. Plug and Play forenkler det ved å hjelpe bedriften med å koble den til startups som direkte kan påvirke bedriftens forretnings- og teknologimål.

Plug and Play gir sine partnere muligheten til å peke på deres spesifikke forretningsutfordringer og matcher disse direkte med oppstartsselskap world-wide med de riktige løsningene.

 

Spennende selskaper

Proptech Innovation var tilstede under Plug and Plays Winter Summit. Her fikk nærmere 20 selskaper presentere seg for et publikum bestående av internasjonale aktører fra Asia og Europa. Oppsummert fokuseres det mye på bærekraft, samt adopsjonsraten av ny teknologi og hvilke muligheter ny teknologi kan gi i ulike faser av verdikjeden.

Det var selskaper som presenterte teknologi som skulle forenkle og forbedre det meste – alt fra smart betong, reduksjon av vibrasjon, optimalisering i byggefasen, samt en rekke selskaper som ser på hvordan optimalisere drift og forvaltning.

Basert på de vi møtte i Paris, vil vi trekke frem to spesielt spennende selskaper som kan være verdt å følge med på fremover:

Envio Systems – rimelig og intelligent smartbygg: Envio har utviklet en end-to-end bygningsledelsessystem som er i stand til å gjøre eksisterende kommersiell bygninger til et smart bygg, uavhengig av anleggets størrelse, alder eller kompleksitet. Envios rimelige teknologi kombinert med deres algoritmer gir enestående energibesparelser opptil 70% til en fjerdedel av kostnadene for sammenlignbare løsninger.
Mer info: https://enviosystems.com/

Prompto: I et fartsfylt digitalt samfunn endrer sluttkundens forventninger seg radikalt. Kundene dine vil ha all relevant informasjon om eiendommen sin lett tilgjengelig, og de vil ha personlige opplevelser. Prompto bringer dette til eiendomssektoren. Du sender Prompto-teamet dine 2D-planer eller 3D-modell i tillegg til å fylle ut prosjektinstruksjonen. Prompto leverer alt innhold som en tjeneste i løpet av 10 dager
Mer info: https://prompto.com/

I tillegg til selskapspresentasjoner inneholdt Winter Summit også en rekke key-note speakers som oppsummerte hva som blir viktig for å lykkes i eiendomsbransjen de neste 10 årene.

Hvordan lykkes på 2020-tallet

Nøklene til å lykkes i det nye tiåret vil være forskjellige fra fortiden. Her er seks trinn for å skape et selskap som møter utfordringene fra 2020-tallet.

Ta i bruk teknologier for sømløs læring: Utnytt AI og avansert analyse for å lage integrerte læringssløyfer der maskiner bruker kontinuerlig tilbakemelding for å handle, lære og tilpasse seg på egen hånd – uten flaskehalsen til menneskelig innblanding.

Integrer maskiner og mennesker: Det krever mennesker med kognitive ferdigheter på høyere nivå som teknologien ikke kan gi, for å maksimere synergier mellom maskiner og mennesker.

Omfavne nye måter å jobbe: Organiser arbeidet rundt et nettverk av sterke team. Designet for smidighet og innovasjon.

Forplikt deg til “alltid på”-transformasjon: Bygge evner for pågående storskala endringer for å holde tritt med utviklende teknologi og konkurranse.

Gjør mangfold til et forretningsmessig krav: Oppmuntre en rekke stemmer og perspektiver for å bedre innovere, ta risiko, løse problemer kreativt, «sprette tilbake» fra feilsteg og gjøre utfordringer til muligheter.

Kombiner forretningsmessig og sosial verdi: Vinn legitimitet fra investorer, kunder og publikum – og fortjen “retten til å operere” – ved å bidra til samfunnet. Øk kapasiteten til å skape sosial så vel som økonomisk verdi.

Her finner du en oversikt over alle startups i Plug and Plays Eiendomsvertikal: https://www.plugandplaytechcenter.com/startups/our-startups/

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt på anders.brekke@bob.no

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

More Articles

CHICAGO, Jul. 26, 2022 – JLL (NYSE: JLL) announced today the acquisition of Envio Systems (Envio), a Berlin-based technology company that delivers

Berlin, Germany. Envio Systems, a breakthrough solution to digitally connect, monitor, and control commercial buildings from a single pane of glass, today

Envio Systems has been recognized as one of the top 20 companies for workplace utilization in the latest Unissu report conducted in